2011. november 17., csütörtök

Francia sanzon: Vidéki romantika - saláta -

A kulináris élmények Olaszország után - az én szememben - Franciaországban folytatódnak tovább. Ez szintén az a gasztronómia állomás, ahol mindent tökéletes minőségben és ízvilágban lehet fogyasztani. Még a salátákat is, melyeket leginkább vidéken készítenek el kiválóan. 

FRANCIA SANZON: VIDÉKI ROMANTIKA - saláta -


Hozzávalók - 1 személyre -
-          - 80 gr vegyes saláta – endivia, jégsaláta, sárgarépa, vörös radicchio, ruccola –
-          - 1 szelet ¾ cm vastag toka szalonna
-          - 1 szelet angol húsos szalonna
-          - 2 vékony szelet kolbász – ha van kolbászos kenyerünk, akkor ez nem kell –
-          - 1 szelet 1 cm széles, 15 cm hosszú kenyér
-          - 1 púpos tk. dijoni mustár
-          - 6 tk. olíva olaj + 1 ek.
-          - 1 tk. vörösbor ecet
-          - só, bors
-          - 5 dkg kékpenészes sajt – vagy rokfort sajt –
-          - 1 marék dió
-          - 10 szál darabolt snidling

Elkészítés
A salátát egy tálba öntjük. Utána a szalonnákat csíkra vágjuk a kolbászt apró kockára vágjuk és 1 ek. olíva olajon megpirítjuk. Amikor már az összes zsír kijött belőlük, hozzá tesszük a kb. 2 cm hosszúra vágott kenyérkockákat, átforgatjuk, hogy felszívja a zsírt és elzárjuk alatta a tüzet.
Elkészítjük az öntetet a mustárból, 6 tk. olíva olajból, vörösbor ecetből, sóból és borsból úgy, hogy alaposan összeverjük egy kis tálban.
Ez után apróra vágjuk a diót és a snidlinget.
Mindezeket követően a salátára öntjük az öntetet, majd a snidlinget és a diót, s végül a kenyeres szalonnát, s kézzel jól összekeverjük. A végén sajtot szórunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése