2012. január 21., szombat

Vallás és hagyomány a konyhában már 3000 éve - egy este a kóser konyha világában - fotókkal, videókkal -

Amikor elkezdtem a gasztro blogom írását, célul tűztem ki, hogy a receptek mellett megosszak az olvasóimmal a gasztronómiával kapcsolatos történeteket, történelmet, s minden olyan információt, amelytől jobban megismerhetjük egy nemzet konyháját, kultúráját, hagyományait. 
Az elmúlt időszakban betekintettünk a csokoládé világába, megnéztük a tradicionális japán konyha néhány lépést, s még sorolhatnám.
Ma ismét egy olyan konyha rejtelmeibe tekintünk be, amelynek a múltja messze visszanyúl a történelemben. Egészen a mózesi időkig utazunk vissza, amely nem kevesebb, mint 3000 éves tradíciót jelent.



S ez szorosan összefügg egy játékkal.
A napokban díjat kaptam egy kedves blogger társamtól. A bloggerek közti díjaknak vannak szabályai. Egy általános szabály legalábbis mindenképp van. Mégpedig az, hogy tovább kell küldeni. 4 társamnak. Ez a díj már bejárta az általam ismert bloggereket - legalább is úgy láttam -, arról nem is beszélve, hogy nem is tudnék választani, hiszen minden blogger társamat szeretem, akikkel körülvesszük egymást.
Viszont, ennek a játéknak van egy másik része, ami már szorosabban kapcsolódik a fenti számolóhoz. Mégpedig, be kell vallanunk magunkról három dolgot:
- nagyon szeretnék az életben visszajutni Izraelbe, de akkor majd úgy, hogy megtanuljam a kóser konyha alapjait egy tradíciókat követő családtól,
- a másik vallomásom kicsit hasonlít az elsőre, ugyanis szeretnék egyszer elmenni egy Moszkva-Szentpétervár útvonalra, amely a Bolsojon kívül tartalmaz egy estét egy orosz családnál, hiszen ott betekintést nyerhetek a gasztronómiájukba,
- legyen hát a harmadik is hasonló, nagyon szeretnék elmenni egyszer egy olasz főzőiskolába legalább egy hétre
+1, már csak azért, hogy páros szám legyen, nagyon szeretnék egyszer egy szép tortát készíteni. Itt a fő hangsúly a szépen van, ugyanis ott dől meg egy kicsit ez a dolog, hogy szörnyen rossz rajzoló vagyok. Megközelítőleg a 3 éves gyerek szintjén megrekedtem ebben a témában :-).
______________________________________________________________

S ne feledjük, hó végéig lehet ismét játszani, amelynek lényege, hogy lájkolni kell a Rozmaring&Csokoládé oldalt a facebook-on, s aki szerencsés, kreatív ajándékokat nyerhet:



- Kreativ Konyha: Különleges muffinok című könyve

Majláth Andrea egyedi, kézi készítésű szalvéta - és gyertyagyűrűi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése