2012. április 11., szerda

Spárga velencei módra - Húsvéti tojás felhasználása

Nincs is jobb annál, mint amikor a Húsvéti időszak vége, s a spárgaszezon eleje összetalálkozik. Ugyanis, ha megmarad egy kevés tojásunk, s friss spárgát is tudunk venni hozzá, máris elkészíthető egy remek, Velencéből származó uzsonna vagy könnyű vacsora a két összetevőből pillanatok alatt.

SPÁRGA VELENCEI MÓDRA - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM


 Hozzávalók
- 700 gr spárga
- 3 db. főtt tojás
- 1,5 tk. fehérborecet - igény szerint több - 
- 4-5 ek. kiváló minőségű olíva olaj - igény szerint több -
- só, bors

Elkészítés
A spárgát, ha kell, pucoljuk meg, s a zsenge részét sós vízben főzzük meg félkeményre. Amikor kivettük, azonnal jeges fürdőbe tegyük őket, hogy ne főjenek tovább.
A megpucolt főtt tojást - természetesen, nem csak húsvéti főtt tojásból készíthető, hanem sima főtt tojásból is - kézi botmixerrel az összes alapanyaggal keverjük krémesre - fontos, hogy krémes állaga legyen, ezt az olíva olajjal tudjuk elérni -, majd a spárgával együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése