2012. augusztus 1., szerda

Gorgonzolás körte

A körte egy kifejezetten finom gyümölcs. Nemrég szerettem volna egy finom ételt megkóstolni, aminek része volt a körte is, de mire odaértem, már megették előlem :-).
Télen megismerkedtünk egy téli változatával, a Mesélő körtével, most nézzük meg, mi készíthető belőle a meleg napokon. 
Viszont ezt a finom és könnyű nyári egyveleget még régen volt szerencsém enni Olaszországban. Roppant egyszerű elkészíteni, s a meleg napokon az egyik legjobb gyümölcsös finomság.

GORGONZOLÁS KÖRTE - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM 


Hozzávalók - 4 személyre - 
- 4 db. érett körte
- 2 db. citrom frissen facsart leve
- 150 gr gorgonzola sajt
- 2 ek. főzőtejszín
- 60 ml olíva olaj
- 1 ek. finomra vágott menta
- 2-2 csipet só és őrölt fehér bors

Elkészítés
Egy magkivájóval kivájjuk a körték magjait, majd enykén megkenjük citromlével a kivájt részt. A gorgonzolát összekeverjük a tejszínnel és megtöltjük vele a körtéket. Ezután a körtéket 1 óra hosszára a hűtő egy hideg pontjára tesszük.
Ha kész, vékonyan felszeleteljük, s összekeverjük egy tálban az olajat, citromlevet, mentát, sót és borsot egy habverővel, s a szeletekre öntjük. 

2 megjegyzés:

  1. Egyetértek. ".. kifejezetten finom gyümölcs." :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jó, ha egyet értesz! :-)
      Tényleg azért írtam így, mert nem tartozik a kedvenceim közé, de hihetetlen jól lehet kombinálni, s így egészen finommá tud válni :-).

      Törlés