2012. augusztus 15., szerda

Sült pármai sonkás füge mascarpones gorgonzolával

Elindult végre a füge szezon. Többször írtam már, hogy én leginkább a piros gyümölcsöket szeretem, de nagy-nagy kivételt képez a füge. 
Íze a mediterrán világ számtalan titkát idézi vissza, felhasználhatósága pedig szinte végtelen számú.
A mostani nem egy friss recept, tavaly már látható volt a blogomon kiegészítő tájékoztatóval, de most ismét eszembe jutott ez a nem mindennapi finomságú, de roppant egyszerűen elkészíthető fügés recept. 

SÜLT PÁRMAI SONKÁS FÜGE MASCARPONES GORGONZOLÁVAL - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM


Hozzávalók - 1 személyre -
- 2 db. puha, de nem teljesen érett füge
- 4 szelet vékony pármai sonka
- 1 púpos ek. mascarpone
- 0,5 púpos ek. gorgonzola sajt

Elkészítés
A fügéket megmossuk és megszárítjuk, majd levágjuk a tetejükről a csumát, s félbe vágjuk őket. A félbe vágott szeleteket egyenként sonkába tekerjük, majd 200 fokos sütőben kb. 5-6 perc alatt megsütjük őket. Amikor már látjuk, hogy a sonka úgy néz ki, mintha megszáradt volna, akkor kész is van, mert akkora a füge kellően meleg és puha lesz a belsejében.
Amíg a fügék és a sonkák sülnek, addig egy villával összekeverjük a mascarponét a gorgonzolával. Minden tányérra teszünk, s minden falat sonkás fügét megkenünk egy kis sajttal. Remek előétel vagy könnyű vacsora. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése