2012. október 21., vasárnap

Bianchi e neri biscotti - fehér és fekete keksz

Van egy olasz termékcsalád, a Mulino Bianco. Ezt a fajta kekszet eddig csak úgy fogyasztottam, hogy megvettem egy zacskóval, s jókat eszegettem belőle reggelente a teámhoz.
Most érkezett el az idő, hogy magam is elkészítsem, mivel nagyon könnyű és még egészséges is. Arról nem is beszélve, hogy mennyire finom.

BIANCHI E NERI BISCOTTI - FEHÉR ÉS FEKETE KEKSZ - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM


Hozzávalók - kb. 30 db-hoz -
- 23 dkg liszt
- 12,5 dkg kemény vaj darabokra vágva
- 1 csipet só
- 1-2 tk. kakaópor
- 1/4 citrom reszelt héja
- 1 tk. házi vanília aroma
- 1 db. tojás
- 0,5 tk. sütőpor
- 12,5 dkg cukor

Elkészítés
Tegyük a lisztet késes robotgépbe, adjuk hozzá vajat, sót, sütőport és dolgozzuk össze a géppel. Ezután adjuk hozzá a cukrot, vanília aromát és újra keverjük össze. Ekkor jön bele a tojás, s addig dolgozzuk össze a géppel, amíg labdává nem áll össze.
Ekkor kivesszük a gépből, kétfelé választjuk, s az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaót, a másikhoz pedig a citromhéjat. 
Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, s különböző formákat készítünk a kétfajta tésztából. Amikor a formázás vége felé járunk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, s 15 perc alatt kisütjük őket. Miután kihűltek, levesszük a sütőlapról. Jól záródó, légmentes dobozban hetekig eláll. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése