2012. október 31., szerda

Nocino, torta, Halloween cake pops....

Néhány hónappal ezelőtt, egészen pontosan Szent Iván éjjelén elkezdtük készíteni az olasz hagyományokhoz híven az ide nocinot, vagyis zölddió likőrt.
S ha a hagyományokat követjük, s miért is ne tennénk, ma elkészül a likőrünk. Leszűrjük géz segítségével, megkóstoljuk, hogy jó-e - nekem még elbírt egy kis cukrot -, s máris használhatjuk étkezések előtt és után emésztéssegítőnek. Ne felejtsük el, ez a likőr jobb ízű mint az Uniqum vagy a Jagermeister, de nem az a kifejezetten női likőr. Ám, aki szereti a kicsit kesernyés ízvilágot, mint a fent említett két klasszikusnál is, az ezt is szeretni fogja.

NOCINO, TORTA, HALLOWEEN CAKE POPS....DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM


Egy kicsit viszont használjuk is még ma este. Készítsünk belőle egy finom csokoládétortát. De mivel Halloween közeleg, a torta egy részéből készítsünk pop cakes-t, akár a gyerekeknek is, hiszen az alkohol kisül belőle. 

TORTA CON NOCINO E CAKE POPS 


Torta con nocino
Hozzávalók
- 6 db. tojás szétválasztva sárgájára és fehérjére
- 10 dkg vaj
- 20 dkg amaretti keksz
- 30 dkg hámozott mandula
- 20 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 tk. vanília eszencia
- 1 dl nocino

Elkészítés
A mandulát, kekszet, csokoládét és vajat egy késes gépbe aprítsuk össze, majd öntsük tálba. Keverjük össze a nocinoval. Majd a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, s adjuk az előző masszához, s keverjük bele a vaníliát is. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, s nagy mozdulatokkal keverjük a masszához. Majd öntsük sütőpapírral kibélelt sütőformába, s 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig.

Cake pops 
Hozzávalók
- nocino torta
- néhány szelet sült tök
- mascarpone
- igény szerint tejszín
- 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés
A torta egy részét ha kihűlt, tegyük késes gépbe és vágjuk darabokra. Készítsük el a gömböket és szúrjuk fel pálcára. Ezután kézi botmixerrel pépesítsük a sütőtököt annyi mascarponéval, hogy krém vagy folyós állagú elegyet kapjunk. Ha túl sűrű a massza, tegyünk hozzá tejszínt addig, amíg egy kicsit folyósabb lesz. Ezután a gömböket mártsuk a masszába. Majd olvasszuk meg a csokoládét, várjunk, amíg egy kicsit meghűl, s fogpiszkálót félre törve, a tompa felével, rajzoljunk mintákat a cake popsokra. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése