2013. január 31., csütörtök

Fedezzük fel együtt az olasz konyha titkait

Az olasz konyha minden, csak nem unalmas. Pedig sokaknak tűnhet annak is, hiszen ma már nem hangzik olyan nagy kuriózumnak, ha arról beszélünk, hogy olíva olaj, vagy tészta "all dente" módra főzve. Ki ne tudná, mi az a lasagna, mindenki evett már spagettit, s még sorolhatnám.
De mégis, az olasz konyha annyira szerteágazó, annyi titkot rejtő, hogy igazán csak a szakavatott olasz séfek tudják átadni az ismeret egy részét. Hiszen nekik a vérükben van mindez. Napbarnított bőrük, örök mosolyuk, s a kezeik között pillanat alatt életre kelő isteni finomságok a mai napig rabul ejtik a világ legtöbb emberét.
Ha bemegyünk egy étterembe, s csak egy olasz ételt látunk az étlapon, nagy valószínűséggel azt fogjuk választani. Vágyunk ezekre az ízekre, vágyunk arra, hogy részesei legyünk az olasz konyha titkának. 

2013 az Olasz-Magyar Kulturális Évadról szól hazánk számos területén éppúgy, ahogy Olaszországban is. Ez a barátság a két ország között nem ma kezdődött, de ez az év mindenképp csak erősít ezen. 
S a kultúrának része a gasztronómia, az étkezés. 

S erről nem feledkezett meg a Budapesti Olasz Kulturális Intézet sem, amikor életre hívta azt a 12 részes gasztronómiai utazást, ahol betekintést nyerhetünk az igazi dolce vita konyhájába. 


A eseményen bárki részt vehet akár mind a 12-ön, akár csak 1-1 főzéssel, beszélgetéssel, nevetéssel, tanulással és finom ételekkel tarkított esten. Hiszen ebben a pár órában az alapanyagok megismerésén kívül barátságok is születni fognak - erről is híresek az olaszok -, s ezt a kellemes időintervallumot egy közös vacsorával zárjuk minden alkalommal.
A részvételi lehetőségért köszönet a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatónőjének, Dott. ssa Gina Giannotti asszonynak, valamint Heninek, az Italianissimissima honlap írójának.

HA VALAKI NEM TUDNA ELJÖNNI, DE MÉGIS KÍVÁNCSI AZ ESTRE - ESETLEG A RECEPTEKRE -, ÉN MINDEN HÉTEN BESZÁMOLOK ITT A BLOGON AZ ESEMÉNYRŐL.

A kurzusok ára: 6.000 Ft/kurzus, vagy 60.000Ft/12 kurzus, s olasz nyelven folynak, magyar tolmáccsal.
Jelentkezni az alább elérhetőségeken lehet: Krasznahorkai Dóra +36 1 4832040/111,
corsilingua.iicbudapest@esteri.it - senki ne lepődjön meg, a géphang olaszul kezdi, de utána magyarra vált -

S kikkel és mit főzhetünk?

1. Foglalkozás: febr. 4. hétfő, Graziano CattaneoKrízia Étterem
Receptek: Lombardiai hagyományok

2. Foglalkozás:  február 11. hétfő,  Davide Deligio,  Da Mario Étterem
Receptek: Salentói édes-és sóssütemények

3. Foglalkozás:  február 18. hétfő, Alessandro Manfredini, Bottega della Famiglia 
Receptek: Őfelsége, a Malac

4. Foglalkozás: február 25. hétfő, Giorgio Cavicchiolo,  Fausto's Étterem
Receptek: Veneto és Friuli, határmenti konyhák

5. Foglalkozás:  március 4. hétfő, Alessandro Manna, Da Mario Étterem
Receptek: Etna környéki ízek

6. Foglalkozás: március 11. hétfő, Giorgio Cavicchiolo,  Fausto’s Étterem
Receptek: Treviso védjegyes konyhája

7. Foglalkozás:  március 25. hétfő, Vito Sardo,  Osteria Aranceto
Receptek: Szicíliai mediterrán Húsvét

8. Foglalkozás: április 8. hétfő,   Davide DeligioDa Mario Étterem
Receptek: Szeszélyek és élvezetek szabadon

9. Foglalkozás: április 15. hétfő, Vito Sardo,  Osteria Aranceto 
Receptek: Magna Graecia-i ételek

10. Foglalkozás: április 22. hétfő, Alessandro Manfredini, Bottega della Famiglia 
Receptek: Intenzív illatok és emiliai ízek

11. Foglalkozás: április 29. hétfő, Rosario Simeoli,  Trattoria Pomo D'Oro
Receptek: Campania polgári konyhája

12. Foglalkozás: május 6. hétfő, Graziano Cattaneo,  Krizia Étterem
Receptek: Kreativitás a konyhában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése