2013. március 3., vasárnap

Tonka babos házi csokoládépuding

Viszlát tél, helló tavasz! Március eleje van, itt az ide elköszönni a hideg téltől és köszönteni a tavaszt. De az még így, a végén, egy kifejezetten finom csokoládés nyalánksággal búcsúzzunk és köszöntsünk egyben.

TONKA BABOS HÁZI CSOKOLÁDÉPUDING


Hozzávalók 
- 2 ek. magas kakavaj tartalmú, cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg tejcsokoládé
- 1,5 dl főzőtejszín
- 3,5 dl tej
- 2 ek. nádcukor
- 2 ek. keményítő
- 1 csipet só
- 0,5 reszelt tonka bab

Elkészítés
A tejet, tejszínt, kakaóport, nádcukrot, keményítőt és sót egy lábasban összekeverjük, s feltesszük főni közepes lángon. Kb. 1 perc után olyan sűrűségűre áll össze, mint a puding. Ekkor levesszük a tűzről, s elkeverjük benne a darabokra tört tejcsokoládét és a tonka babot. 
Utána poharakba töltjük, s mielőtt hűtőbe tennénk, lefedjük folpackra, hogy ne hártyásodjon a teteje. Az eredeti receptért köszönet Lila Fügének.

TIPP: Ha nincs otthon tonka bab, ízlés szerint tegyünk bele reszelt szerecsendiót. 

1 megjegyzés:

  1. A házi pudingokat össze sem lehet hasonlítani a bolti krémekkel. Nagyon gusztán fest!

    VálaszTörlés