2013. március 15., péntek

Vacsora rozmaringillattal tálalva a Béterv Parfümséf lakásétterem illatvacsoráján

Lakásétteremben vacsorázni mindig különleges élmény. Egy falat hazai, egy falat étterem. S a kettő ötvözeteként születik meg a lakásétterem hangulata, ízvilága.
De mi van akkor, ha ezt valaki még fokozni is tudja? De mivel is lehet. Túl vagyunk a lakás adta otthon-érzésen, túl vagyunk az ízek kavalkádján, s mi jöhet még, vagy mi jöhet mindeközben? Esetleg, az illat. Erre vállalkozik minden hónapban a Béterv Parfümséf lakásétterem. Úgy alakítja ki menüjét, s ezáltal az ízeket, hogy az adott esten egy illat köré csoportosuljon minden. 
Március 14-én ez az illat a rozmaring volt. S hogy mit hozott ki belőle Bíró Botond Boldizsár, a séf és tulajdonos, hát, nézzük. 


Minden asztalon gyertya, valamint egy kis üveg várta a vendégeket rozmaringszállal kísérve. A kis üvegcsének funkciója is volt. Parfümöt - jelen esetben rozmaring illatút - fújtak bele a stáb lány tagjai, amit lehetett szagolgatni evés közben, evés előtt, bármikor, hogy még jobban fokozzuk az ízeket. 




Az ételeket bor is kísérte, melyeket egy tokaji származású fiú konferált fel minden fogás előtt. 
S akkor lássunk hozzá a finom falatokhoz, jó étvágyat!


Amuse bouche-ként - olyasféle vendégfogadó falatok - medvehagyma pesto várta az éhes társaságot párolt kelbimbóval és koktélparadicsommal.
Amíg vidáman csipegettük a finom falatokat, ismeretségek szövődtek, s amíg a séf az utolsó simításokat végezte, a pultot körülállva csipegettünk, beszélgettünk, érdeklődtünk. 


Közelről megvizsgáltuk a minőségi alapanyagokat,


majd együtt mosolyogtunk Botond házi tagine-ján.


:-)


S még a vendégek eltüntették az amuse bouche-t, 


a séf 


és a lányok megállás nélkül dolgoztak.

Rövid időn belül visszatereltek bennünket a helyünkre, s megkezdődött a szerviz. 


A csodásan kialakított lakásétteremben - ahova leültettek bennünket a sok kíváncsiskodás után - 


az utolsó simításokat már a helyünkről figyelhettük, s azt, mi folyik a konyhában, a pult mögött. 

Bemutatták a borokat és az ételeket, melyekből kaptunk is utána, ki mennyit kért. 


A sort Rozmaringos fenyőtinorú gomba quiche kezdte grillezett koktélparadicsommal, hozzá pedig Les Foumées Blanches Sauvignon Blanc folyt a poharakba. 


Testet-lelket melegítő Füstölt-tarják rozmaringos krumplileves következett citromos créme frainche-el, hozzá pedig Médoc AOC, Les Notes Parfumées bort kínáltak. 


Egy kis szünet következett a fogások között, amikor is Haloumi sajtot grilleztünk kis mentával a tetején. 


Ilyenek lettek...egyszóval finomak. 


Majd következett a főétel, a Rozmaringos bárány tagine tabbuleh-vel, hozzá Takler Szekszárdi Kadarkával. 


S a színpompás desszert, ami már kicsit előre mutatott a másnapi ünnepre...a színeivel :-).


Pannacotta rozmaringos eperzselével, valamint Pogányvári Deja Vu desszertbor. 

Nem múlhat el a vacsora ajándék nélkül. Botond, Myropolium nevű - másik - cége természetes alapanyagokból készít kozmetikumokat, s Illatvacsorákon a vendégeket Botond mindig meglepi egy kézzel készített szappannal, melynek illata a vacsorára emlékeztet majd mindenkit...amíg el nem fogy otthon, a fürdőszobában :-). Ez esetben sem volt másképp. 


Rozmaring illatú szappan alla Myropolium és Parfümséf.

Nem először voltam már Botondnál vacsorázni, s még soha nem okozott csalódást. Olyannyira nem, hogy bár számtalan lakásétteremben jártam az elmúlt években, elmondhatom, az, amit Botond ezen az esten átad a vendégeinek, több, mint vendéglátás. Szívét-lelkét odaadja annak, aki ellátogat hozzá egy ilyen vacsorára...ami több lesz, mint egyszerű, maradandó élmény. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek! Én még biztos, hogy visszatérek! Lehet, hogy már a következőre, ahol a zsálya fogja a főszerepet játszani, valamikor áprilisban. 
Bővebb információ: Béterv Parfümséf - Illatvacsora


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése