2013. július 9., kedd

Málnalekvár rózsával

Amikor legelőször készítettem málnát és rózsavizet együtt, az Ispahan krémben, tudtam, ez egy végzetes szerelem lesz. Nem tévedtem. 
Most, hogy ismét itt a málnaszezon, azonnal tudtam, hogy a lekvárba idén csempészek egy kis rózsavizet is. Nem okozott csalódást. Csak ajánlani tudom.

MÁLNALEKVÁR RÓZSÁVAL


Hozzávalók - kb. 1,5 dl mennyiséghez -
- 300 gr friss málna
- 12 dkg kristálycukor
- 3/4 ek. citromlé
- 1 ek. víz
- 3/4 kupak rózsavíz
- egy szívből jövő kívánság

Elkészítés
A málnát, citromlevet, vizet és cukrot elkezdjük összefőzni. Amikor a málnák már szétestek, alaposan átpaszírozzuk, s ugyanabban a fazékban főzzük tovább, amiben eddig. Amikor már az egész apró kis krátereket lő - kb. 20-30 perc -, elzárjuk alatta a tüzet, hozzáadjuk a rózsavizet, s üvegbe töltve hagyjuk kihűlni. Ha az üveg nem lenne tele, vékonyan szórjuk meg kristálycukorral, ez meggátolja az erjedés elindulását. Amikor kihűlt, hűtőben tároljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése