2013. július 15., hétfő

Római paradicsomos-mozzarellás saláta

Nemrég az egyik magazin - ahova írok - rosé partijára voltam hivatalos. Mint vendég, s mint "konyhatündér" is. Salátát kértek - egyből négy fajtát :) -, hiszen egy irodaházban nem kifejezetten lehet sütni vagy főzni.
Ez volt az egyik saláta, s az egyik legnagyobb sikerrel fogyott - a győztes a citrussaláta volt -. 

RÓMAI PARADICSOMOS-MOZZARELLÁS SALÁTA


Hozzávalók - 4 személyre - 
- 20 dkg olajban eltett szárított paradicsom
- olíva olaj igény szerint - kb. 1-2 ek. - 
- 1/4 csokor bazsalikom
- 1/4 csokor petrezselyem
- 1,5 ek. sóban eltett és leöblített kapribogyó
- 1 ek. balzsamecet
- 1,5 dl paradicsomlé
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 10 dkg vegyes salátalevél - zöld: ruccola, galambbegy, jégsaláta, radicchio, stb. - 
- 50 dkg füstölt bivalymozzarella
- bő 1/4 db. citrom leve

Elkészítés
A szárított paradicsomot darabokra vágjuk, majd turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, petrezselymet, kapribogyót, balzsamecetet, paradicsomlevet, átpréselt fokhagymát, borsot ízlés szerint. Összeturmixoljuk, s ha túl sűrűnek találjuk, adunk hozzá egy kevés olíva olajat. Az állagának olyannak kell lennie, mint a paradicsomsűrítménynek. Ezután a salátába keverjük a citromlevet, majd hozzáadjuk a paradicsommasszát. Addig forgatjuk benne a salátát, amíg minden levél át nem veszi, s ezáltal eloszlik az egész massza a leveleken. A mozzarellát kockára vágjuk, megszórjuk vele a salátát, majd még egyszer átforgatjuk az egészet. Azonnal tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése