2015. szeptember 29., kedd

Egy hét a menekültek konyhájában

Az elmúlt idők egyik legjobb kezdeményezése szerintem a hazánkba érkező menekültek bemutatása egy egészen más oldalról. Mégpedig a gasztronómia kultúrája felől.

EGY HÉT A MENEKÜLTEK KONYHÁJÁBAN 



Az érdeklődők 2015. szeptember 28 - október 04. között négy ország - Szíria, Afganisztán, Szomália és Eritrea - jellegzetes fogásait kóstolhatják meg 10 budapesti vendéglátóhelyen.

A Körítésben résztvevő helyek: Anker Klub, Castro Bistro, Dzsángó, Édes Sári, Finomító Kantin, Kisüzem, LEVES., Manga Cowboy!, Pékműhely, Tranzit Art Café.

A Tranzit Art Café hétköznap az alábbi szír ételeket készíti Raniával: Baba Ghanoog-gal kezd hétfőn (ez egy padlizsános mártogató), kedden Shakriyát (joghurtos marha babérlevéllel), szerdán Freekeh-t (csirke árpagyönggyel) csütörtökön ismét Baba Ghanoog-ot és pénteken Ma’amul-t kardamomos teával szolgál fel.

Naszádi Sára, az Édes Sári tulajdonosa egy jellegzetes szír süteménnyel, a Ma’amult-tal várja a vendégeket, amelyet Zéna, a szír-magyar lány tanított meg neki. A Ma’amul eredetileg egy grízes tészta, amelyet datolyával töltenek meg, de Sára szerint a magyar ízlésnek kissé száraz, így linzertésztából készítik el.

A Castro Bisztró is szír fogásokra alapoz. Levessel, főétellel és desszerttel készül, ami vasárnapig napi ajánlatban szerepel a kínálatukban.

A további menük ITT olvashatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése